7 januari 2018
13:00

Söder Futsalklubb

Referat: IFK Nyköping - Söder Futsalklubb

Efter två år var Söder Futsal tillbaka i Sporthallen i Nyköping. Förra gången hade man vunnit serien och spelade den första kvalmatchen till SFL. Idag var man där för att försvara sin serieledning i division ett södra svealands åttonde omgång. Då slutade SFL-kvalet med en välförtjänt 6-1 seger till Söder. En seger som la grunden för Söders avancemang till SFL.

I dagens match tog Söder omedelbart tag i taktpinnen. Innan Velja gjorde ett noll i den andra spelminuten hade Söder redan skapat ett par chanser. Nyköping får strax in ett något överraskande mål som från sidan såg en aning slumpartat ut. Söder trummar på och fortsätter skapa chanser men skärpan i avsluten saknas. Just när känslan av att det kan bli en jobbig dag börjar växa till sig så lossnar det. Velja hittar Niels som lurar IFKs keeper. Jeffry avlossar stora kanonen och keepern hinner knappt reagera innan han räddas av målramen. Niels spelar fram coach Benji till 3-1 innan domaren blåser för halvtidsvila.

I andra halvlek flyttar IFK fram sina positioner för att erövra bollen högt. Söder lyckas dock gång på gång spela sig ur pressen och vid flera tillfällen använder man (målvakts) Migge som ett extra anfallsvapen. De tre mål som görs i andra halvlek är i underkant.

Precis som i lagens första möte i Sporthallen slutar matchen med 6-1 till Söder. Söder behåller sin serieledning och har allt i egna händer inför de två avslutande omgångarna som båda spelas i Vintervikshallen. 14/1 kl 19:30 mot Mariefred och 21/1 kl 19:30 mot Aspudden.